En passant

Mangez des fleurs ! / Eat flowers

5 Avr

It’s the spring and you have an garden ! So, in morning, before the dew evaporates, go to market !

The most common flowers are consumable: flowers, stalks and sheets of dandelions, violets and marguerites are full of surprise.

Attention, I pick only the flowers of my garden which is closed by walls. Excrement of certain animals, as foxes, are carrier of serious illnesses.

Having collected them, I dip them maximum one minute into a water slightly with vinegar and a dish in a sieve where I let them drain friendly. You should not hasten them at the risk of damaging them!

With a light dash of olive oil and some stalks of chiselled chive it is fresh, attractive and very pleasant in mouth. We can add it pine nuts or crushed hazelnuts.

I served it Saturday noon with a poached egg and some other vegetables of season, it was full of color of flavour and even the most difficult asked for more of it!

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C’est le printemps et vous avez un jardin ! Alors, au matin, avant que la rosée se soit évaporée, allez cueillir votre salade.

Les fleurs les plus courantes sont consommables : fleurs, tiges et feuilles des pissenlits, violettes et marguerites sont pleines de surprise.

Attention,je ne cueille que les fleurs de mon jardin qui est clos de murs. Les déjections de certains animaux, comme les renards, sont porteuses de maladies graves.

Après les avoir ramassées, je les trempe une minute maximum dans une eau légèrement vinaigrée et les mets dans une passoire où je les laisse s’égoutter gentiment. Il ne faut pas les brusquer sous peine de les abîmer !

Avec un léger filet d’huile d’olive et quelques tiges de ciboulette ciselée c’est frais, joli et très agréable en bouche. On peut y adjoindre des pignons de pin ou des noisettes pilées.

J’ai servi cela samedi midi avec un oeuf poché et quelques autres légumes de saison, c’était plein de couleur de saveur et même les plus difficiles en ont redemandé !

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